Organizatori Mladifesta u Međugorju očekuju više od 50 hiljada posjetilaca

11/05/2024
1 minuta čitanja
Ovogodišnji Molitveni festival mladih u Međugorju – Mladifest trajat će od prvog do šestog augusta, održava se 35. put, a organizatori očekuju više od 50 hiljada mladih iz raznih dijelova svijeta, kao i više od 500 svećenika.

Sam susret posjetiocima nudi duhovni odmor uz molitvu, različita svjedočanstva, procesiju, molitvu krunice, svete mise, pjesme, klanjanje, koncerte, plesove i nastupe hora i orkestra sastavljenog, kako od domaćih, tako i od stranih muzičara.

Mladifest počinje u četvrtak, prvog augusta, svečanom misom u 19 sati. Idući dan program započinje krunicom u šest sati na Podbrdu kod Gospina kipa i traje sve do 20:30 sati kada će se održati procesija s Gospinim kipom.

Subota, treći august, rezervisana je za razna svjedočanstva kao i za večernju meditaciju sa svijećama.

Nedjelja, čestvrti august, i ponedjeljak, peti august, nude bogat molitveno-kulturni program, a Mladifest se zatvara u utorak, šesti august, svetom misom na Križevcu u pet sati ujutro.

Ovogodišnji program bit će na brojnim svjetskim jezicima, kao što je to bila praksa i svih prethodnih godina.

Inače, Mladifest je međunarodni susret mladih katolika koji se održava svake godine u Međugorju. Susret se od 1989. održava redovno od prvog do šestog augusta (susret ponekad počinje 31. jula) i na njemu učestvuje više od 50.000 mladih i oko 500 svećenika iz cijelog svijeta.

Idina vrh