Otac povrijeđenog mladića: Drug moga sina je šrafcigerom uboden u glavu, sin mi je izboden pet puta, a Tužilaštvo pušta jednog od napadača

19/08/2023
minuta čitanja

Dijete leži na neurohirurgiji bolnice Koševo, a oni bez kompletiranja slučaja puštajuca momka koji ga je izbo, kaže otac E. M.

Redakciji se obratio otac povrijeđenog E. M., koji je zajedno s F. Ž. brutalno napadnut u sarajevskom naselju Skenderija u srijedu 16. avgusta.

Policija je ranije saopćila da su zbog ove tučnjave uhapšeni E. H. za kojeg je Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo pritvor, te E. Č. (45) koji je pušten na slobodu. Policija traga za K. Č. koji je sin E. Č., i za kojim je raspisana potraga.

Ogorčen na odluku Tužilaštva 

Otac napadnutog mladića E. M. (identitet poznat redakciji) ogorčen je zbog puštanja E. Č. na slobodu, pogotovo jer je njegovog sina E. M. jedan od njih izbo šrafcigerom pet puta, dok je, kako je rekao, 20- godišnjem F. Ž. ugrožen život i trenutno se nalazi na Klinici za neurohirurgiju KCUS-a.

– Tu je bio jedan nož i jedan šrafciger, kamenje je letjelo. Njih trojica su ih napali, druga od mog sina F. Ž., udario je Kerim Č., sin od tog E. Č. koji je učestvovao, a koji je već pušten. Udario ga je šrafcigerom više uha, probio mu je lobanju, dijete je operisano prekjučer čitav dan do ponoći trajala je operacija. Momak nije nije dobro oštećen mu je dio mozga. Dijete leži na neurohirurgiji bolnice Koševo – kazao nam je otac povrijeđenog E. M.

Dodao je da je uhapšeni E. H. pritvoren.

– I ovaj otac E. Č. je bio zatvoren. Kako je došlo da Tužilaštvo njega jučer tačno u 14.10 sati, pustili iz pritvora. Ako je već učestvovao u tučnjavi, ako je bio tamo, imao je nož, udarao je kamenjem djecu. Hajde da opravdam i da nije imao veliku ulogu, ali mora slučaj biti kompletiran. Treći mora biti uhapšen, da da izjavu. Dečko koji je oštećen i koji je u bolnici i kojem je život ugrožen, on mora dati izjavu da ga ovaj nije tukao. Dakle slučaj se morao kompletirati, ali da ga odmah puste, a sin mu u bjekstvu. Pored ove situacije šta se dešava u BiH i svemu ovom što krive Tužilaštvo, neko je našao za shodno da ga pusti – kaže ogorčeni otac i dodaje:

Pošli su da pojedu sendvič

– Šta da dijete umre, nedaj Bože, šta da ostane neki teški invalid. Bez kompletiranja događaja, ni u kakvom slučaju nije smio biti pušten.

Otac E. M. kaže da njegov sin i F. Ž. ne poznaju napadače, i da su se sreli na ulici kada su ih napali.

– Napali su ih iz čista mira, da ih tuku. Imam ljekarski nalaz, moj sin je pet puta uboden šrafcigerom, jednom u leđa, jednom u stomak zarezan, jednom ispod pazuha, jednom u vrat i u butinu. Znači to je katastofa da jedan bude pušten. I pored takvog slučaja oni su njega pustili, mali, ima 20 godina, leži, tri dana ne priča, ne može da jede. Išao je u osnovnu školu s mojim sinom od prvog rezreda do srednje. Pošli su da pojedu sendvič, a ovi su samo prišli i napali ih – naveo je otac E. M.  

Idina vrh