Otrovano dvoje djece, u bolnicu su primljeni u teškom stanju

28/07/2023
1 minuta čitanja

Djeca su na Kliniku za pedijatriju primljena u stanju vitalne ugroženosti, do trovanja je došlo u improvizovanom objektu za proizvodnju kolača

Dvoje djece, rođene 2010. i 2011. godine, sa Ilidže jučer je u teškom stanju kojima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo prebačeno na KCUS. 

Djeca su otrovana i u bolnicu su primljena u stanju vitalne ugroženosti.  

Prema informaciji iz MUP-a Kantona Sarajevo, jučer oko 16.55 sati u ulici Jahijela Fincija na ilidži, u prizemnom improvizovanom objektu za proizvodnju kolača vlasništvo R. D. sa Ilidže, usljed nepotpunog sagorijevanja u peći za proizvodnju kolača, došlo je do trovanja djece rođene 2010. i 2011. godine.

– Djeca su u stanju vitalne ugroženosti, vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo prevezena na Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje su hospitalizirana na Odjeljenju za intenzivnu njegu.

O svemu je obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega je na mjestu događaja obavljen uviđaj od strane uvidajne ekipe Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaju su prisustvovali vještak protivpožarne zaštite i ekipe Sarajevo gasa, naveli su iz MUP-a. 

Ističu da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja.

Idina vrh