Ovako je Federalno ministarstvo kulture i sporta podijelilo novac klubovima i savezima

27/07/2023
1 minuta čitanja

Federalno ministarstvo kulture i sporta objavilo je odluku o sufinansiranju izgradnje, rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata u Federaciji BiH, a ukupno, novčana sredstva će dobiti 111 klubova.

U odluci koju je potpisala ministrica Sanja Vlaisavljević, navodi se da je riječ o sredstvima pod nazivom “Transfer za sport od značaja za Federaciju BiH”, a koji će služiti “sufinansiranju izgradnje, rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata”.

Prema dostupnim podacima, najviše novca iz budžeta Federacije BiH dobili su HŠK Zrinjski i FK Sarajevo- 50.000, a sredstva su namijenjena za “potpunu rekonstruckiju svlačionica” u Mostaru te “projekat izgradnje dodatnih kapaciteta svlačionica tribina, te nadogranja postojećih i ostalih sadržaja za potrebe razvoja Akademije FK Sarajevo”.

Po 40.000 su dobili Općina Novo Sarajevo za rekonstruckiju sportskih igrališta Osnovne škole “Grbavica I”, Udruženje “Gabeljić” Tenis Akademija Vogošća za izgradnju multifunkcionalne teniske dvorane te Sveučilišni rukometni klub Zrinjski Mostar za “Rukometni dom SRK Zrinjski”.

Kompletnu listu podjele novca za sportske objekte možete pročitati ovdje.

Idina vrh