Plenković traži od Milanovića da objasni nenajavljenu Dodikovu posjetu: “Vrlo neobična situacija”

27/07/2023
1 minuta čitanja

Premijer te zemlje uvjerava da bi, da se poštovao protokol, sve hrvatske službe odobrile Dodikovu posjetu

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak da bi hrvatski predsjednik Zoran Milanović trebao objasniti nenajavljeni dolazak predsjednika RS-a Milorada Dodika na Hvar koji je nazvao “vrlo neobičnom situacijom”. 

– To je jedna vrlo neobična situacija. Nemam utjecaj na to koga predsjednik poziva u Hrvatsku, ima punu slobodu i pravo da to radi. Ovdje se radi više o tehnologiji tog putovanja – komentirao je Plenković Dodikov dolazak helikopterom na Hvar na radni sastanak s Milanovićem.

– Očekujem hitnu inicijativu opozicije da se smjesta sazove vanredna sjednica Hrvatskog sabora i da se raspravi ta tema kako je neko bez odgovarajuće diplomatske note došao u Hrvatsku – rekao je Plenković, aludirajući na nedavnu vanrednu sjednicu parlamenta koju je Mlanović sazvao na inicijativu opozicije o štrajku u pravosuđu i tzv. plinskoj aferi.

Premijer te zemlje uvjerava da bi, da se poštovao protokol, sve hrvatske službe odobrile Dodikovu posjetu.

– Ali eto, kad imate ljude koji ne poštuju ni vlastiti Dan državnosti, onda im valjda u goste može dolaziti bilo ko, bilo kako i bez najava – rekao je Plenković, prenosi Hina.

Idina vrh