Policajci iz Banje Luke uhapšeni zbog sumnje da su opljačkali migrante

Dvojica policajaca iz Banje Luke uhapšeni su zbog sumnje na razbojništvo nad migrantima. Za njih je zatraženo i određivanje pritvora.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka je nakon ispitivanja osumnjičenih Bojana Stankovića (1998) i Miloša Bajića (1999) iz Banje Luke, zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, stavio prijedlog za određivanje pritvora Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Pritvor je predložen zbog postojanja osnovane sumnje da su zajedno sa još dvije nepoznate osobe počinili krivično djelo razbojništvo.

Oni se sumnjiče da su prilikom vršenja službene dužnosti 7. novembra oko 23 sata, na autobuskoj stanici u ulici Braće Podgornika, u Banjoj Luci, iz bašte UO “Soledar”, izveli grupu od oko 15 migranata, nakon čega su četiri migranta izdvojili iz grupe i odveli ih u pravcu željezničke stanice. Tom prilikom su zajedno sa dvije nepoznate osobe, od kojih je jedno lice bilo naoružano (automatskom puškom), oštećene pretresli i od istih oduzeli i prisvojili novac u iznosu od oko 700 eura”.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke. Migranti su inače i prijavili ovaj slučaj, oni su došli u policijsku stanicu sa izjavom da su ih tukli i opljačkali ljudi obučeni u policijsku uniformu.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.