Ponovo nestao strani turista u Grčkoj, ovaj put penzionisani američki policajac

16/06/2024
1 minuta čitanja
U toku je potraga za 59-godišnjim američkim turistom Albertom Calibetom, koji je nestao nakon što je sam otišao na planinarenje na grčkom otoku Amorgos.

Vlasti su saopćile da je nestao 11. juna, a nestanak je prijavio njegov prijatelj nakon što se nije vratio s planinarenja. Ovo se desilo nekoliko dana nakon što je britanski televizijski voditelj Michael Mosley nestao na grčkom otoku Symi, gdje je četiri dana kasnije pronađeno njegovo tijelo.

Tokom potrage za Calibetom pokušava se ući u trag njegova dva mobitela. Međutim, uopće ne odgovara na telefonske pozive. Njegov brat Oliver i partnerica su na putu ka Grčkoj kako bi pomogli u potrazi.

Gradonačelnik Amorgosa je izjavio da planinarenje na ovom otoku jeste naporno, ali ne posebno izazovno. Pretpostavlja se da se Calibet nije kretao planiranom trasom. Calibet je penzionisani policajac koji je radio u Los Angelesu. Već nekoliko godina je redovan posjetitelj spomenutog grčkog otoka, a lokalno stanovništvo je uznemireno zbog njegovog nestanka.

Nestanak se desio u trenutku toplotnog vala u Grčkoj, kada temperature dosežu do 35 stepeni celzijusovih, prenosi BBC.

Idina vrh