Poznato je vrijeme komemoracije za Massima Savića, otkrivena i posljednja želja

24/12/2022
1 minuta čitanja

Massimo Savić preminuo je jučer, 23. decembra, u 61. godini nakon kratke borbe s rakom pluća, a hrvatski mediji prenijeli su da će se komemoracija i oproštaj od pjevača održati 30. decembra u 11 sati u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Lana Čulig iz Aqarius Recordsa, Massimove izdavačke kuće, za hrvatske medije otkrila je detalje komemoracije. Datum sahrane još uvijek nije poznat, premda je Čulig otkrila da je pjevačeva želja bila i da bude kremiran.

“Massimova je želja bila da bude kremiran. Kad njegova supruga Eni bude imala tačne informacije javit će i sve oko sprovoda ćemo saznati naknadno”, napomenula je uposlenica Aquarius Recordsa.

“Komemoracija u HNK je dogovorena i sad se slažu svi detalji. Definitivno će biti njegovi najbliži, bend i prijatelji. Bit će, među brojnim glazbenicima, sigurno tamo Ivo Popeskić i Peggy Martinjak. Nastupiti će samo instrumentalisti jer sve je zamišljeno da bude instrumentalno s obzirom da je Massimo bio ‘the voice’, tako da nećemo nikakav drugi glas koristiti”, dodala je.

Obožavatelji pjevača već su se počeli opraštati ispred koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu gdje su mnogi od njih došli odati počast.

Nakon vijesti o njegovoj smrti brojne kolege oglasile su kako bi posljednji put pozdravili muzičara. Jedna od emotivnijih poruka bila je ona Tonyja Cetinskog koji je istaknuo “okrutnu igru sudbine” da Savić premine na “23. prosinac”.

Baš na današnji dan si morao otići, dragi Max. 23. prosinac. Iskrena sućut obitelji”, napisao je Tony na svojoj Facebook stranici.

Idina vrh