Radnika na gradilištu pregazio kolega

08/08/2023
1 minuta čitanja

Oglasili se iz sarajevske policije

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo oglasio se saopćenjem za javnost povodom jučerašnje tragediji na gradilištu prilikom koje je smrtno stradao građevinski radnik.

Iz MUP-a KS ističu da je nesretnog radnika na gradilištu udario kolega koji je upravljao bagerom.

– Dana 07.08.2023,godine, u 11:35 sati, putem telefona obaviještena je P.U Centar, da je na gradilištu na području općine Centar, radnik firme,,KAS KOP”, prilikom izvođenja građevinskih radova upravljajući sa radnom mašinom-bagerom, vožnjom u nazad, ostvario kontakt sa radnikom, S. R., roden 1966. godine.

Odmah na lice mjesta upućeni su policijski službenici P.U Centar i ekipa ZZHMP KS, koji su dolaskom na lice mjesta potvrdili navode iz dojave, te od strane doktora ZZHMP KS, konstatovana je smrt lica Š. R..

O navedenom obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je kvalifikovao kao krivično djelo “Nepropisno i nepravilno izvodenje gradevinskih radova”, te zajedno sa uviđajnom ekipom Uprave policije MUP KS, stalnim sudskim vještakom građevinske struke, inspektorom Inspekcije zaštite na radu i stalni sudski vještak zaštite na radu, izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem.

Tijelo preminulog vozilom J.K.P. “Pokop-a”, prevezeno na prosekturu gradskog groblja Bare, gdje će se po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, obaviti obdukcija ili pregled. Policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Idina vrh