Raport donosi ekskluzivni snimak iz Skyja: Kakve tajne krije paljanski restoran ‘Dva goluba’

15/11/2022
1 minuta čitanja

www.raport.ba

Veliku prašinu podigla je izjava Elmedina Konakovića o tome da direktor OSA-e Osman Mehmedagić i glavni inspektor SIPA-e Vahidin Šahinpašić često borave na Palama, a da im je okupljalište restoran ‘Dva goluba’.

Nije sporno to što sjede, nego što ovaj dvojac tu navodno dogovara i osmišljava razne poslove.

Konaković je kazao da se ‘sastanak’ održao nedavno.

Međutim, Raport je došao do ekskluzivnih, uznemirujućih informacija koje govore da je cijela priča mračnija i sumnjivija od onoga što je Konaković iznio u Centralnom dnevniku Face TV-a.

Naime, sudeći prema izjavama naših izvora iz MUP-a KS i MUP-a RS, sastanci su se odvijali redovno i to često uz prisustvo sumnjivih lica.

Navodno je objekt bio ‘sigurnosno interesantan’ upravo zbog sumnjivih lica koja u njega zalaze. Zbog toga je i operativno ‘pokrivan’.

Međutim, do zapleta dolazi kada se u objektu pojavljuju dva visokopozicionirana člana policijskih agencija – Mehmedagić i Šahinpašić.

Prema našim informacijama, MUP KS i MUP RS imaju nekoliko zvaničnih policijskih zabilješki o njihovom dolasku u restoran i sastancima sa sumnjivim licima.

A da su se čudni i sumnjivi sastanci odvijali, potvrdili su i podaci koji su dobiveni raspakivanjem Sky aplikacije.

Raport je došao u posjed jednog audio-snimka na kojem se govori upravo o sastančenju sa dvojcem Mehmedagić-Šahinpašić. A glavno mjesto radnje – restoran ‘Dva goluba’.

Na snimku se čuje kum vlasnika restorana “Dva goluba” Dragan Gajić. On putem Skyja šalje audio poruku svom poznaniku u Crnu Goru, pripadniku Škaljarskog klana.

Gajić ga obavještava da je ‘kod kuma’ bio drugi čovjek SIPA-e (Šahinpašić) i da su informacije koje mu proslijeđuje upravo od njega. Sutra će, kaže Gajić, kod kuma biti biti prvi čovjek OSA-e (Mehmedagić). Nakon toga bi oni trebali imati neke nove informacije.

Gajić je inače ranije hapšen i to u akciji zanimljivog kodnog naziva “Golub”.

Bio je osumnjičen za trgovinu drogom.

Idina vrh