Sarajevo će dobiti još jedan centar za odmor i rekreaciju, potpisan ugovor o gradnji

31/07/2022
1 minuta čitanja

Načelnik Novog Sarajeva Hasan Tanović i vlasnik kompanije Mibral Milan Bralović ranije ove sedmice potpisali su ugovor o gradnji centra za odmor i rekreaciju u ulici Varaždinska, iznad zgrade mjesne zajednice Hrasno Brdo.

Kako su saopćili iz Vlade Kantona Sarajevo, rok za završetak radova je 150 dana, a potpisivanju ugovora prisustvovali su kantonalni ministar kulture i sporta Samir Avdić (NiP) i direktorica kantonalnog Zavoda za izgradnju Belma Barlov.

“Općina Novo Sarajevo je Ministarstvu kulture i sporta iskazala interes za ovaj projekt, što smo bezrezervno podržali. Iskreno vjerujemo u kvalitetnu dinamiku radova i da će ovaj prostor uskoro krasiti rekreativni centar koji će koristiti djeca i građani”, izjavio je Avdić.

Nakon procedure javnih nabavki, putem otvorenog postupka, kao najpovoljniji ponuđač izabrana je spomenuta kompanija.

“Vrijednost ugovora je 699.998 KM. Sredstva u iznosu od 250.000 KM osigurana su budžetom Općine, dok je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo za ove namjene osiguralo 450.000 KM. Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo vršit će nadzor nad izvođenjem pomenutih radova i pružit će svu potrebnu tehničku podršku”, obrazložio je Tanović.

Riječ je o jednom od, kako je istaknuto, kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo, kojim će građanima mjesne zajednice Hrasno Brdo biti na raspolaganju najsavremeniji prostor za odmor i rekreaciju.

Osim sportskog igrališta sa košarkaškim i fudbalskim terenima, prostor će sadržavati i dva dodatna platoa sa rekvizitima za vježbanje, dok će na samom vrhu biti smješteno dječije igralište sa rekvizitima za igru djece. U zimskom periodu na ovoj lokaciji planiran je i dio padine za zimske igre, a na zelenim površinama planirana je sadnja odgovarajućeg biljnog materijala, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Idina vrh