SDA mobilizira sve živo za sutrašnje proteste

30/03/2023
1 minuta čitanja

Formalno su proteste pred OHR-om za sutra zakazali već odavno kredibilno oronuli Krug 99 te neko udruženje Restart.

Razlog, odnosno povod za te proteste je lišen svake čvrste argumentacije. Svoje utemeljenje dobio je u medijskoj špekulaciji od koje se i sam medij ogradio.

Mobilizacija za proteste

Dakle, na proteste se poziva jer je neki medij objavio da postoje špekulacije da će Christian Schmidt možda nametnuti nešto oko izbornog zakona.

Dakle, niko nema pojma šta će i hoće li Schmidt uopće nešto nametati, ali SDA je krenula u kampanju animiranja gomile (o njima ovisnih?!) ljudi, uposlenika javnih institucija koji, dakle, plaću dobivaju iz budžeta.

Prema informacijama Raporta od jučer se mobiliziraju radnici KCUS-a (Univerzitetski klinički centar) u Sarajevu da izađu pred OHR. Mobilišu se i uposlenici nekih općina u kojima vlada SDA, posebno iz TK: Živinice i Banovići.

SDA, također nezvanično, mobilizira razna boračka udruženja koja je finansirala iz budžeta.

U operaciju mobilizacije uključeni su svi operativci SDA, prije svega penzionisani Osman Mehmedagić Osmica i Fikret Prevljak.

Oni, navodno, organiziraju prevoze iz drugih općina do Sarajeva. Zanimljivo je da je vođa botovske kanalizacije SDA, izvjesni Jasmin Mulahusić iz Luksemburga, poručio pristalicama da se “raspitaju” u lokalnim zajednicama za organizirani prijevoz.

Abdić poslao broj za prijevoz

A to rade i SDA-ovci. Tako je Hamdija Abdić iz Bihaća uputio ljude na neki broj ako im treba prijevoz.

Naravno, podršku matici daje i njen privjesak DF, čije galamdžije na društvenim zajedno sa botovima SDA, pozivaju na masovna okupljanja.

Opoziciona hladovina

Iako nema nikakve naznake niti skice toga šta bi Schmidt mogao uraditi da ukloni blokadu SDA u procesu formiranja federalne vlasti, ove dvije stranke svakako su najzainteresiranije za dizanje bune.

Ukoliko Schmidt bilo šta učini, njima je opoziciona hladovina zagarantirana, a time i nestanak budžetskih pipa i uhljebarskih pozicija.

Pored toga, poruka je to Schmidtu šta ga čeka ukoliko napravi nešto što se SDA-u neće svidjeti, odnosno da mu je ovo samo uvertira za ono što slijedi.

“Poručujem mu da to ne radi. Ako to uradi dobit će odgovor od nas”, rekao je nedavno Izetbegović.

Paralelno sa ovom logistikom, SDA-DF propaganda širi antizapadnu histeriju po kojoj zli islamofobični zapad želi nametnuti aparthejd nad Bošnjacima samo zato što su većinski muslimani.

Prema toj teoriji zavjere, islamofobični zapad želi BiH prepustiti kandžama velikosrpskog i velikohrvatskog nacionalizma i podijeliti BiH, koju, eto, slučajno gradi i jača već 20 godina!?

Prethodni tekst

Bradara donijela odluku o imenovanju Vlade FBiH

Sljedeći tekst

Stojanović nije siguran da li će potpisati imenovanje vlade jer ne želi da Sanja Vlaisavljević bude u njoj

Idina vrh