SDA obmanjuje javnost po ko zna koji put

Pokisli SDA megafoni danas su opet progovorili u nekom optimističnom ozračju i nekom infantilnom uvjerenju da su od danas, voljom kuglica, a ne naroda, postali nezaobilazan faktor u sastavljanju federalne vlade. Pomalo bolesno, za iole upućenijeg bosanca ili hercegovca. Još obećavaju blokade. A blokade su nauštrb svih građana FBiH. No Zahiragići i oni to serbez obećavaju.


No, nije to sve baš tako kako pišu po društvenim mrežama infantilni premijer, omraženi bokser Salko i “čakijaš” Zaha. Vrijeme će im pokazati da Novalić i njegova Vlada idu, umjesto u januaru ipak u februaru 2023. i zamjeniće ih Nikšićeva, sačinjena od kadrova “osmorke” i HDZ.


Za to vrijeme, već do nove godine, biće izabrano novo Vijeće ministara BiH, bez sexy Selme, ishlapjelog Sifeta i štetočine Bisere, a odmah nakon toga i izbor većeg broja direktora i dužnosnika koji će povesti zemlju kroz kandidatski status ka EU. To je ono što će se događati u narednom tromjesečju, a SDA megafoni će nakon toga arlaukati po već poznatim matricama o nekakvom neustavnom ponašanju o krađi i tome slično, pa sve do organizacija skupova i protesta, mahom po Sarajevu koje ih je jednostavno, izrigalo, jer su postali štetni.

Ne smije se nasjesti na provokacije, a moguće je i nasilje koje se nipošto ne smije zanemariti u organizaciji javnosti poznatih siledžija iz teretana, hrasničkih postrojbi pod komandom Fikre i sličnih radikala.

A ko bi rekao, prije 10-ak godina, da ćemo ovako brzo doći na raskrsnicu SDA fundamentalizma i modernih evropskih vrijednosti…