Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik ostaju u pritvoru još tri mjeseca

08/08/2023
1 minuta čitanja

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH o produženju pritvora Seidu Hadžibajriću i Elmedinu Karišiku te tako njih dvojica ostaju u pritvoru još tri mjeseca, odnosno do nove odluke suda

Sud Bosne i Hercegovine je danas, u okviru predmeta “Elmedin Karišik i drugi” donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH na način da je osumnjičenim Elmedinu Karišiku i Seidu Hadžibajriću produžen pritvor za naredna tri mjeseca.

Ovim rješenjem, pritvor može trajati do 7.11.2023. godine ili do nove odluka Suda BiH.

Karišiku i Hadžibajriću je produžen pritvor zbog postojanja opasnosti od bjekstva te bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Osumnjičenim Elmedinu Karišiku i Seidu Hadžibajriću pritvor je produžen zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal.

Podsjetit ćemo, uhapšeni su početkom maja u okviru akcije “Start” koja je rezultat raspakivanja Sky aplikacije. U istoj akciji uhapšeni su i Ibrahim Hadžibajrić i Alma Destanović kojima je također produžen pritvor za još tri mjeseca, što je odlučio Kantonalni sud Sarajevo.

Idina vrh