Sjednica Senata UNSA zakazana za danas: Sebiji Izetbegović će biti poništen doktorat?

13/04/2023
1 minuta čitanja

Izetbegović je ranije ostala bez zvanja magistra nauka

Vanredna sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu zakazana je za danas i trebala bi početi u 13 sati, a na njoj bi se trebao razmatrati izvještaj Kantonalne uprave za inspekcijske poslove koji se odnosi na doktorat direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Ona bi danas mogla ostati bez doktorata.

Rješenje kojim se Univerzitetu u Sarajevu nalaže da u skladu sa članom 77. Zakona o visokom obrazovanju KS oglasi nevažećom diplomu doktora medicinskih nauka Sebiji Izetbegović, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove je izdala 3. aprila.

Podsjetimo, paralelno s ovim procesom, Vlada Kantona Sarajevo već je zatražila od svog člana u Upravnog odboru KCUS-a da postavi pitanje zakonitosti da Sebija Izetbegović bude direktorica, posebno sad nakon što je ostala bez magistarskog i nakon što je KUIP naredio poništavanje doktorata. 

Izetbegović je ranije ostala bez zvanja magistra nauka.

Kako je jučer pisao portal “Avaza”, prema našim saznanjima, na vanrednoj sjednici Senata UNSA-e, trebala bi se dati saglasnost rektoru Rifatu Škrijelju kao ovlaštenoj osobi, da postupi u skladu sa Rješenjem Kantonalne uprave za inspekcije poslove. Drugim riječima, da poništi doktorat Sebiji Izetbegović. 

Prethodni tekst

Stiže serija o negativcu iz sage o Betmenu: Kolin Farel neprepoznatljiv u glavnoj ulozi

Sljedeći tekst

Osmorka dobiva 11. delegata u Domu naroda FBiH? SDA bi mogla ostati bez nekoliko zastupnika, pregovori u toku

Idina vrh