Skandalozno: Novinar radikalnog sedmičnika “Stav” ismijavao žrtve srebreničkog genocida u svrhe dnevne politike

Nakon ovog sramotno ismijavanja u potrebe dnevne politike oglasio se i Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica: “Ovo je ružno i strašno”

Novinar radikalnog sedmičnika “Stava”, koji se često naziva i SDA glasilom, Almir Mehonić ismijavao je žrtve srebreničke žrtve genocida u cilju diskreditacije Osmorke, koja je umjesto postala dio nove većine na nivou Federacije BiH te državnom nivou.

Naime, on je napisao:

– Dino zove Nikšića: “Nermineee, hajde dolamo, ja sam dolamo. Slobodno kod Srba, svi hajte.”

Time je on aludirao na jedan od najpoznatijih snimaka iz rata, koji je obišao cijeli svijet, gdje je zarobljeni Ramo Osmanović dozivao sina Nermina praktično u smrt, nakon što su mu rekli da im neće učiniti.

Sina Nermina pronašli su u Nezuku, a Ramu u Zelenom Jadru. Obojica su ukopani u Memorijalnom centru u Potočarima.

Nakon ovog sramotno ismijavanja u potrebe dnevne politike oglasio se i Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica:

– Ovo je ružno i strašno. Političke razmirice su jedno i ni ja se u svojoj političkoj karijeri nisam baš suzdržavao, ali Srebrenica nije i ne može biti municija u bilo kakvoj političkoj debati. Ovo kažem i kao čovjek koji je poznavao Ramu i njegovu familiju – napisao je  Suljagić.