Softić: Komentari o protestima su lične čarke pojedinaca iz SDA

25/01/2023
1 minuta čitanja

U svakom slučaju što se tiče zvanične politike SDA ne postoji problem da se formira vlast bez SDA u skladu sa ustavom, navodi on

Safet Softić, potpredsjednik SDA, bio je gost BHRT-ove emisije “Jutro za sve”, gdje je komentarisao formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini

Softić je komentarisao i sporazum koji trebaju potpisati država i Islamska zajednica, te najave mogućih protesta pojedinaca iz SDA poslije formiranja nove vlasti.

– Mi imamo mogućnost i Osmorka ima mogućnost da razradi varijante u kojima bi SNSD bio izvan vlasti. To ne bi bila nemoguća misija – izjavio je Softić.

Govoreći o mogućim protestima pojedinaca iz njegove stranke nakon formiranja nove vlasti, Softić je rekao:

– Sve su to personalne čarke između pojedinaca. U svakom slučaju što se tiče zvanične politike SDA ne postoji problem da se formira vlast bez SDA u skladu sa ustavom – rekao je Softić.

Komentarišući sporazum koji trebaju potpisati država i Islamska zajednica, Softić je rekao da je to pitanje koje je postalo politička trakavica.

– Zaista se od 2015. godine do danas neprestano o tome priča, ali je to postao politički žeton koji služi strankama da neke stvari rješavaju – istakao je Softić u emisiji BHRT-a.

Idina vrh