Stalni javni poziv za upis u spisak omladinskih udruženja

21/05/2024
1 minuta čitanja

Služba za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar objavila je stalni javni poziv omladinskim udruženjima koja imaju sjedište ili registrovan ured na području općine Centar da izvrše upis u spisak omladinskih udruženja Općine Centar.

Prema odredbama federalnog Zakona o mladima, jedna od obaveza Općine, odnosno nadležne općinske službe jeste da vodi spisak omladinskih udruženja i neformalnih grupa čije su aktivnosti podržane od strane Općine, a iz razloga transparentnosti, saradnje, podrške i partnerstva. 

Omladinsko udruženje, prema Zakonu o mladima, označava udruženje čije članstvo i organe upravljanja čine dvije trećine mladih, čije su aktivnosti i statutarne djelatnosti usmjerene na mlade, a koje se osniva, registruje, djeluje i prestaje postojati u skladu sa zakonom na osnovu kojeg je registrirano.

Više o samom javnom pozivu, zahtjev za upis, kao i pravilnik i obrazloženje možete pronaći na web stranici Općine Centar i to na sljedećem linku: https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi       

Zahtjev i prilozi se popunjavaju digitalno i podnose se Službi skenirani putem službene mail adrese: mladi@centar.ba       

Javni poziv je stalnog karaktera, a za sve dodatne informacije možete se javiti na broj telefona: 033 562 384.

Idina vrh