Sutra tradicionalni bajramski koncert ‘Bajram dođe, mirišu avlije’

20/04/2023
1 minuta čitanja

Šesnaesti tradicionalni bajramski koncert ‘Bajram dođe, mirišu avlije’ bit će održan 21. aprila u dvorani „Mirza Delibašić“ u Skenderiji s početkom u 20.30 sati, najavljeno je danas na konferenciji za medije koju je organizovao Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo.

„Ramazanski bajram je dan naše sreće, našeg potpunog zadovoljstva jer smo mjesec proveli u ibadetu. Ramazanski bajram je dan našeg duhovnog preporoda, to je dan povratka univerzalnim vrijednostima, dan povratka domu i domovinu, dan povratka svakog postača u svoju kuću i porodicu. Na ovaj dan radosti MIZ Sarajevo organizira tradicionalni bajramski koncert“, kazao je u svom obraćanju medijima glavni imam MIZ Sarajevo dr. Abdulgafar-ef. Velić.

Glavni imam je istakao da će prihod od ulaznica biti usmjeren za pomoć nastradalim u zemljotresu u Turskoj i Siriji.

U programu učestvuju brojni gosti iz Bosne i Hercegovine i svijeta, među kojima su Mesut Kurtiš, Eldin Huseinbegović, Hanka Paldum, Burhan Šaban, Aziz Alili, Naida Kraljić, i drugi.

„Hvala Islamskoj zajednici na prilici da budem sa mojim slušateljima, sa braćom i sestrama u Sarajevu, u Bosni. Mislim da je ovo za mene prvi put da budem van svoje zemlje za vrijeme Bajrama. Radostan sam što ću prezentirati svoje najpoznatije ilahije, ali sam radostan i što ću raditi s najboljim producentima. Mi smo spremni i imat ćemo lijep koncert sutra“, naglasio je Mesut Kurtiš, jedan od najboljih svjetskih izvođača duhovne muzike i gost koncerta.

Internacionalni orkestar najboljih muzičara iz Bosne i Hercegovine bit će obogaćen solistima na kanunu i naju iz Turske.

Idina vrh