Sylvester Stallone otkrio zbog čega iz svoje karijere posebno žali

30/10/2022
1 minuta čitanja

Sylvester Stallone priznao je da mu je žao što je u svojim filmovima sam izvodio vratolomije zbog čega je tokom godina zadobio brojne povrede.

Stallone je pretrpio pet operacija na leđima, kao i operaciju vrata te ramena zbog izvođenja vratolomija. Glumac kaže da su se akcijski filmovi “radikalno promijenili kada je postalo moguće staviti mišiće na čičak”.

Govoreći za The Times, Stallone je rekao: “Nemojte sami izvoditi vratolomije, to je nauk iz toga”, naglašavajući da su specijalni efekti u filmovima postali važniji od samih glumaca.

Osim što je sam izvodio vratolomije, Stallone je ranije otkrio da ga je jedna scena borbe u “Rockyju IV” mogla ubiti nakon što su stvari tokom snimanja postale previše stvarne.

Obožavatelji franšize možda se sjećaju da se u četvrtom nastavku bokser borio s Rusom Ivanom Dragom koji je koristio steroide (glumi ga Dolph Lundgren).

U filmu je sukob imao ozbiljne posljedice za Rockyja koji je na kraju bio prisiljen otići u penziju – a u stvarnom životu stvari su bile jednako strašne.

Govoreći u novembru prošle godine Stallone je pojasnio: “U prvoj rundi, gdje me je oborio, to je stvarno. Smrvio me u prah i nisam to osjetio u tom trenutku, ali kasnije te noći srce mi se počelo nadimati. Imao sam modricu perio kardio vrećice, što je kada srce udari u prsa – kao u saobraćajnoj nesreći kada vam prsa udare u volan. Pritisak mi je porastao na 260. Mislili su da ću razgovarati s anđelima.”

Srećom, Stallone se oporavio i nastavio je glumiti u “Rockyju V”, “Rockyju Balboi”, “Creedu” i “Creedu II”.

Idina vrh