Tramp bi mogao da ostane bez čuvene kule i još nekih nekretnina u Njujorku

27/09/2023
1 minuta čitanja

Nakon dugogodišnjeg skrivanja istine o svom bogatstvu, Donald Tramp, bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, suočava se s mogućim gubitkom kontrole nad nekoliko prestižnih nekretnina u Njujorku. Sudija Artur Engoron nedavno je donio presudu koja otkriva Trampove godine obmane i prevarantstva u vezi s procjenom vrijednosti svojih nekretnina.

Ova sudbina može obuhvatiti nekoliko ključnih imanja, uključujući Trampovu kulu, golf klub u Vestčesteru i druge njujorške nekretnine, koje su igrale značajnu ulogu u izgradnji njegovog bogatstva i političke karijere koja ga je dovela do Bijele kuće.

Iako će formalno ostati vlasnik ovih nekretnina, sudija je odlučio da će one biti stavljene pod kontrolu suda, ograničavajući Trampove ovlasti. To znači da neće moći prodati nijednu od ovih nekretnina ili ih koristiti kao kolateral za uzimanje kredita. Čak i ako bi sud odlučio prodati ove nekretnine, Tramp ne bi dobio sredstva od prodaje dok se svi dugovi ne namire.

Stručnjaci nazivaju ovu sudsku odluku “korporativnom smrtnom kaznom”, sugerirajući da će značajno utjecati na Trampovo poslovno carstvo i financijski status. Bivši predsjednik nije skrivao svoje nezadovoljstvo ovom presudom, ističući na društvenoj mreži Truth Social da je to “veoma tužan dan za pravdu u Njujorku”.

Idina vrh