U Čeliću proglašeno stanje prirodne nesreće

11/06/2022
1 minuta čitanja

Zbog obilnih poplava u općini Čelić je proglešeno stanje prirodne nesreće. Lokalne vlasti su saopštile kako je poplavljeno minimalno 200 stambenih i drugih objekata, te zbog nepovoljne vremenske prognoze pozivaju mještane na daljnji oprez.

Općinu Čelić jučer su u poslijepodnevnim satima zahvatile teške poplave uslijed obilnih kišnih padavina koje su dovele do izlijevanja rijeke Šibošnice te svih lokalnih vodotoka.

Sinoć je, potom, na vandrednoj sjednici Opštinskog štaba civilne zaštite Čelić donesena Odluka o proglašenju prirodne nesreće na području Općine Čelić. Također OŠCZ Čelić izdao je naredbe komunalnoj i građevinskoj službi za provođenje zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

“Prema prvim procjenama poplavljeno je minimalno 200 stambenih i drugih objekata na području općine. Također, oboreno je i nekoliko poljoprivrednih objekata, a voda je nosila i automobile. Odmah smo angažovali nekoliko firmi s mehanizacijom, uz komunalno preduzeće, kako bi se očistili prilazi i mostovi”, rekao je općinski načelnik Admir Hrustanović.

Službenici civilne zaštite, komunalne službe i policija su na terenu, uključena je i mehanizacija.

Idina vrh