U Njemačkoj počinje suđenje Bosanki koja je otuđila preko milion eura

17/07/2023
1 minuta čitanja

Osumnjičenoj Mirnesi Bešlić, koja se tereti za pljačku više od milion eura u Njemačkoj, danas počinje suđenje. Za krađu joj prijeti kazna do deset godina zatvora, a presuda se očekuje 27. jula.

Kada je sletjela na aerodromsku luku Stuttgartu, prije nego što je uhapšena, Mirnesa nije imala gotovo ništa novaca u džepu, što ovom slučaju daje dodatnu intrigantnost.

Prije dolaska na aerodrom, dok se skrivala u Srbiji, primijetila je da s njezinim saučesnikom Robertom (28) nešto nije u redu. Njemački Bild navodi da joj je on tada počeo prijetiti i da se ona uplašila, zbog čega se odlučila predati policiji i doći u Stuttgart.

“Kada je došla, novca nije bilo. Gdje je nestalo 1,25 miliona eura? Robert S. još je u bijegu. Priča se da je uzeo novac od nje. Sasvim je moguće da će ga protraćiti sam”, navodi njemački mediji.

Dodali su da je tokom krađe bila “izbirljiva sa novčanicama od pet eura”. Bild ističe da je tog dana Mirnesa krenula u akciju dok su njene kolegice odmarale. Posebno je tražila novčanice od 100 i 200 eura.

Nakon što su se kolegice vratile sa pauze, Mirnesa je već napustila kompaniju, a ostao je samo žuti poštanski sandučić sa novčanicama od pet eura.

“Tih 5.000 eura nije bilo dovoljno za lopova”, piše Bild.

Mirnesa je sav novac stavila u kutiju u kojoj se obično nalaze stvari koje idu u arhivu firme. Zatvorila je kutiju i otišla u podrum i u tamošnjoj arhivi potražila je mjesto koje nije nadzirano kamerama.

Nakon što je izašla iz lokala, Mirnesa je sjela u automobil Roberta, koji joj je obećao zajednički život. No, očito je sve bila laž i moguće je da je Mirnesu htio iskoristiti samo za krađu.

Idina vrh