U pripremi odluka kojom će biti kontrolisane cijene životnih namirnica u Republici Srpskoj – očajni potezi za spašavanje ekonomije

11/02/2024
1 minuta čitanja

Ministar trgovine i turizma u Vladi RS-a Denis Šulić najavio je odluku vlade kojom će ko ne poštuje vladine marže na osnovne životne namirnice, naftu i naftne derivate biti podložni sankcijama.

“Јedna od njih može biti ona koja će se ticati osnovnih živiotnih namirnica, prije svega pekarskih proizvoda. Ta uredba je u izradi, a javnost će blagovremeno biti obavještena o njenom sadržaju”, naveo je Šulić.

“U prethodnoj godini imali smo više napisanih kazni nego u prethodnih šest godina”, rekao je Šulić.

Ipak poznato je da bi došlo rasta u ekonomiji ne smiju se vršiti stalne intervencije države, pravilo je deregulacija i dopuštanje slobodnom tržištu da formira cijene. Ipak radi se očajničkim i poulističkim mjerama intervencije u privatni sektor koji na osnovu ponude i potražnje treba formirati cijene. Nerad vlasti, glomazna javna potrošnja i preski opterećen sistem doveo je do smanjenje kupovne moći i nezadovljstva građanstva, koje rezultiraju odlukama koje su najavljene.

(Ilustracija: Shutterstock)

Prethodni tekst

Gradonačelnica Karić ugostila Mohammad bin Abdulkarim Al-Issa, glavnog sekretara Lige muslimanskog svijeta

Sljedeći tekst

Emina Bahić: Dobila sam šansu da živim samostalno i pomažem drugima

Idina vrh