U teškoj nesreći kod Dubrovnika poginulo dijete, šest osoba teško povrijeđeno

13/08/2023
1 minuta čitanja

Dijete je smrtno stradalo, a šestero osoba je teško povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći u kojoj su danas oko tri sata na Jadranskoj magistrali kod dubrovačkog naselja Orašac učestvovala četiri vozila, izvijestila je dubrovačko-neretvanska policija

Iz policije su naveli da se nesreća dogodila kada je 33-godišnji državljanin Albanije, upravljajući vozilom italijanskih nacionalnih oznaka u smjeru Dubrovnika prešao na suprotnu traku i udario u vozilo njemačkih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 20-godišnji državljanin Njemačke.

“Potom je u nekontroliranom kretanju udario u osobno vozilo slovenskih nacionalnih oznaka koje se kretalo iza vozila njemačkih oznaka i kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Kosova. Nakon udara, vozilo njemačkih nacionalnih oznaka udarilo je u drugo vozilo, također njemačkih oznaka, koje se kretalo suprotnom trakom prema Dubrovniku, a kojim je upravljao 29-godišnji državljanin Kosova”, utvrdila je policija, prenosi Hina.

Na mjestu je smrtno stradalo maloljetno dijete iz automobila koji je skrivio nesreću, a troje putnika iz istog vozila zadobilo je teške tjelesne povrede, svi državljani Albanije.

Teške povrede zadobio je i vozač vozila slovenskih nacionalnih oznaka te dvoje putnika koji su se nalazili s njim u vozilu, od kojih je jedno maloljetno dijete, svi državljani Kosova.

Tijelo preminulog maloljetnog djeteta je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se utvrditi tačan uzrok smrti, a povrijeđeni su prevezeni u dubrovačku bolnicu gdje su zadržani na daljem liječenju. Vozači sva četiri automobila koji su učestvovali u nesreći bili su negativni na alkotestu, kažu u policiji.

Tokom uviđaja saobraćaj je na tom dijelu Jadranske magistrale bio zatvoren, a u potpunosti je normaliziran u 6:40 sati.

Idina vrh