U velikoj akciji sarajevske policije uhapšeno osam osoba: Oduzeti automobili, droga, novac i oružje

12/04/2023
1 minuta čitanja

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, jutros su izvršili pretrese na čak 18 lokacija i tom prilikom zaplijenili šest automobila, što je rezultiralo i hapšenjem osam osoba.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, realizovali su operativno-taktičku akciju “Overdose” s ciljem dokumentovanja krivičnih djela “Organizovani kriminal” u vezi s “Neovlaštenim prometom opojnim drogama” i “Neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe”.

Postupajući po naredbama Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici izvršili su 18 pretresa na više lokacija na području Kantona Sarajevo: osam stambenih objekata, dva ugostiteljska objekta, šest putničkih motornih vozila i dva motocikla.

Izvršenim pretresima je pronađena određena količina novca, određena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, vatreno oružje – pištolj s pripadajućom municijom te drugi predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

Policijski službenici su privremeno oduzeli i šest putničkih motornih vozila (Mercedes, Škoda, Fiat, BMW i dva VW), te dva motocikla (Honda, Yamaha) koji su deponovani u prostor Depoa oduzetih vozila MUP-a Kantona Sarajevo.

Slobode je lišeno ukupno osam osoba, šest muškaraca i dvije žene: A.K. (1989), D.K. (1992), A.Z. (1993), A.S. (1983), A.K. (1994), A.J. (1989), Z.M. (1983) i E.B. (1976).

Nad njima se trenutno u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS provodi kriminalistička obrada.

Operativn-taktička akcija “Overdose” rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifriranjem komunikacija putem Sky aplikacije među osumnjičenim osobama.

Idina vrh