Ukrajina tvrdi: Eskalirala situacija na liniji fronta s Rusijom

16/07/2023
1 minuta čitanja

Neprijatelj dva dana zaredom aktivno napreduje u pravcu Kupijanska u oblasti Harkova, izjavila je Hana Maliar.

Kijev je u nedelju saopštio da je situacija na liniji fronta sa Rusijom u istočnom dijelu zemlje eskalirala, a da su ukrajinske snage u defanzivi u pravcu Kupijanska u oblasti Harkova.

– Neprijatelj dva dana zaredom aktivno napreduje u pravcu Kupijanska u oblasti Harkova. Mi smo u defanzivi. Vode se žestoke borbe, a pozicije strana se dinamički mijenjaju nekoliko puta dnevno – rekla je zamjenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maliar u izjavi za Telegram.

Ona je rekla da ukrajinske snage postepeno napreduju u pravcu Bahmuta, dodajući da svakodnevno napreduju na južnom krilu grada dok pokušavaju da drže položaje Ukrajine na sjevernom krilu protiv ruskih ofanziva.

– Neprijatelj nastavlja ofanzivna dejstva na području Avdiivka i Marinka. Naši branioci ih i dalje efikasno obuzdavaju. Žestoke borbe se nastavljaju bez promjene pozicija – tvrdi Maliar.

Ranije tokom dana, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je odbilo 15 ukrajinskih ofanziva u pravcu Donjecka, a tvrdi da su izvedeni napadi na ukrajinske snage u pravcu Kupijanska.

Idina vrh