Uskoro imenovanje zamjenika direktora Službe sa poslove sa strancima

17/04/2023
1 minuta čitanja

Veliku medijsku prašinu diglo je imenovanje Žarka Lakete za direktora Službe za poslove sa strancima pri Ministarstvu sigurnosti BIH. Odlazeća SDA je spočitavala raznorazne razloge zašto Laketa ne bi trebao biti, a zašto je Slobodan Ujić “bolji za Bošnjake”.Naravno, kad je u pitanju oblast sigurnosti sve jasnije je da su se sve poluge povlačile u uredu bivšeg direktora OSA BIH Osmana Mehmedagića i da su interesne veze sa Ujićem bile tako dobro izgrađene, baš kao i zarada na migrantskoj muci, da je vrijedilo i pored svi blamova i smjena potruditi se sačuvati Ujića.


Pošto im nije uspjelo sačuvati Ujića “duboka država “ sada igra na kartu “spašavanja što se spasiti može”, pa je krenula bitka za poziciju Laketinog zamjenika.


Zbog toga su Mehmedagićevi kerberi napravili koncept kako instalirati svig čovjeka oglašenu poziciju zamjenika direktora.


Zato je naloženo provjerenim kadrovima iz redova Osmicine “duboke države” Mirsadu Buzaru, aktualnom zamjeniku direktora kojem je mandat istekao odavno, ali je u statusu vršioca dužnosti, da se ponovo kandidira za tu poziciju, unaprijed računajući da će Buzar biti “sakupljač gelera” pred komisijom kojoj će trojka sugerisati ishod.

Zato će sakriveni džoker biti Almin Imamović iz Tuzle koji je dekretom iz Mehmedagićevog ureda iz Tuzle prebačen za upravnika centra Lipa kod Bihaća, upravo da bi mogao koordinirati i štiti trgovinu ljudima pod zaštitom “duboke države”. Imamović pripada najužem krugu bivših Osmicinih jurišnika i cijenjen je kao višestruko učinkovitiji od aktualnog zamjenika Buzara.


Ali tu nije kraj, jos dva kandidata iz istog kruga su među kandidatima, pravosnažno osuđivana Vildana Dolamić i Mirsad Sofović, SDA kadrovi dovedeni još u periodu “stolovanja” Izeta Nizama, poznatog po sudskim procesima i korupciji zbog čega je proveo mjesec dana i u pritvoru.
Trgovina ljudima je kriminal na kojem su lopovi iz SDA i SDS zgrnuli ogroman novac, a kao dokaz, dovoljno je da pogledate kuće i vozni park Ujića u Istočnom Sarajevu i Mehmedagića na Hrasno Brdu, i sve će vam biti jasno.

Prethodni tekst

Pogledajte tužni izraz lica Bakira Izetbegovića kada je shvatio da nema nikakve šanse da SDA bude vlast

Sljedeći tekst

Skupština KS dala zeleno svjetlo za novi kredit: 25 miliona eura za gradnju tramvajske pruge Ilidža – Hrasnica

Idina vrh