Velika akcija SIPA-e u pet bh. gradova: Uhapšeni policajci, evo za šta se terete

20/07/2023
1 minuta čitanja

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u sklopu operativne akcije ‘Klik’, uhapsili dva policijska službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

U toku su pretresi prostorija i privremeno oduzimanja predmeta na pet lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Šipova i Sanskog Mosta.

“Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem“, u vezi sa krivičnim djelom „Pranje novca“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti  se vrši po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine u saradnji sa policijskim službenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstava unutrašnjih poslova RS”, saopćeno iz iz SIPA-e.

Osobe lišene slobode će biti sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Idina vrh