Velika policijska akcija u Sarajevu i Neumu, poznata imena uhapšenih

12/07/2022
1 minuta čitanja

Pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji s kolegama iz MUP-a HNK danas su na području Sarajeva i Neuma uhapsili ukupno sedam osoba. Također, vrše se pretresi na nekoliko lokacija.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Elvis Keljmendi, Ajlin Ahmić, Anel Sejfović, Slobodan Tomanić, Harun Babić, Amer Pehlić i Armin Kulašević.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbi državnog suda.

Iz MUP-a su saopćili da u okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koje se odnosi na beskompromisnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS provode akciju kodnog naziva “Rez” koja obuhvata lociranje i lišenje slobode određenih lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo.

Vrše se pretresi više objekata i vozila s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza.

“Imajući u vidu da su aktivnosti policije Kantona Sarajevo još uvijek u toku, ne možemo iznositi više detalja o današnjoj akciji, osim što možemo potvrditi da je slobode lišeno ukupno sedam lica, i to četiri na području Kantona Sarajevo i tri na području Neuma, u saradnji s kolegama iz MUP-a HNK”, saopćeno je.

Uhapšeni se terete za više krivičnih djela, a pronađeno je i oružje.

Idina vrh