Izvor: Avaz

Vučić nakon sastanka s rukovodstvom RS: Moramo po svaku cijenu zadržati mir

11/04/2024
1 minuta čitanja

Dodik mi je rekao velike i teške stvari. Zamolio sam rukovodstvo RS da razgovaraju, vide šta im je činiti.

U Vili Mir, u Beogradu, održan je sastanak rukovodstva bh. entiteta RS i Srbije predvođen Miloradom Dodikom i Aleksandrom Vučićem.

Sastanku su prisustvovali i predsjednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović i predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić.

Nakon sastanka, medijima se obratio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Dodik mi je rekao velike i teške stvari. Zamolio sam rukovodstvo RS da razgovaraju, vide šta im je činiti. Moramo po svaku cijenu zadržati mir – rekao je Vučić.

Vučić je govorio i o miru s bošnjačkom braćom iz Novog Pazara.

– Moramo da čuvamo mir sa našom bošnjačkom braćom. Nisu oni ništa krivi, oni su primorani da slušaju propagandu iz Sarajevu. Kao što su morali slušati deset ili 12 godina da sam snajperom pucao po Sarajevu. Objavljeno je devet hiljada tekstova da sam pucao snajperom po Sarajevu.

Svaku pruženu ruku nikada nisu htjeli da prihvate. Nije im bilo do prioriteta, da se pokloni bošnjačkim žrtvama. Šta je smisao? Da uklonite RS? Da uklonite srpski narod?

Znači ne tražite to? Kažite nam šta tražite. I ovom lažovu i falsifikatoru koji je pisao knjige, Bećiroviću, koji je rekao da „nije problem u Dodiku već u Vučiću“. Hvala ti na komplimentu. Ja to tebi ne mogu reći, jer ti nisi niko i ništa. Kao što si i bio, sem sitnog falsifikatora i lažova.

I to ako pobijedite, niste vi, nego Nijemci, Britanci i Amerikanci. Ali borit ćemo se, dat ćemo sve od sebe, pa ćemo da vidimo. Borba im neće biti laka. U svakom slučaju nas očekuje težak period. Očekuje nas i članstvo Srbije u Vijeće Evrope – rekao je, između ostalog, Vučić.

Idina vrh