Za ubistvo načelnika krim-policije u Prijedoru osumnjičen Adel Kabaš iz Sarajeva 

24/03/2022
1 minuta čitanja

Adel Kabaš iz Sarajeva, koji je u bjekstvu nakon što je učestvovao u ubistvu Mehmeda Meše Ramića u Sarajevu u decembru prošle godine, dovodi se u direktnu vezu sa ubistvom načelnika kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašić.Podsjetimo, u Prijedoru je u ponedjeljak ujutro ubijen načelnik kriminalističke policije u ovom gradu Radenko Bašić. On je iz vatrenog oružja upucan kada je krenuo na posao.

Do ubistva je došlo u 6:53 sati u naselju Pećani u kojem je živio ubijeni. Počinilac je Bašiću prišao sa leđa i likvidirao ga.

Policija je odmah opkolila cijeli grad u potrazi za ubicom. Nešto kasnije policija je objavila foto-robot osumnjičenog na kojem se, kako se ispostavilo, nalazi upravo Kabaš.

Interpol je ranije raspisao potjernicu za Kabašem zbog ubistva u Sarajevu u decembru prošle godine.

On je nakon ubistva, koje se desilo u sarajevskom naselju Pofalići u nedjelju, 12. decembra 2021. pobjegao u Crnu Goru.

Zbog Ramićevog ubistva policija je uhapsila Amela Jašarevića zvanog Šaja, Edvina Imamovića i Igora Zuku.

Kako piše Srpskainfo, osim Kabaša, policija je zbog ubistva u Prijedoru već dva puta uhapsila Dalibora Railića zvanog Dugi iz Prijedora. Također je riječ o opasnoj osobi koja iza sebe ima već presudu za pokušaj ubistva, ali dovođen je u vezu sa još nekim teškim krivičnim delima.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da sam podatak da je Kabaš za sada glavni osumnjičeni za ubistvo potvrđuje i sumnja da se ovdje radi o naručenom ubistvu.

“Sam način izvršenja i hladnokrvno pucanje u glavu čoveku, potvrđuje da se radi o profesionalnom ubistvu. Osim pronalaska Kabaša, veoma je bitno utvrditi i ko je naručio ovo ubistvo”, rekao je ovaj izvor.

Idina vrh