Zahiragić na Skupštini KS isključio mikrofon Okeriću, on mu poručio: Na ulicu pa provodi bahatost

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici glasali su za usvajanje budžeta ovog kantona, a tokom rasprave u verbalni duel ušli su zastupnik Haris Zahiragić (SDA) i predsjedavajući Skupštine Elvedin Okerić.

Naime, nakon maratonskih rasprava, diskusija, replika i ispravki krivih navoda, zastupnik Zahiragić se javio za riječ te je poručio Okeriću da ga ne prekida tokom izlaganja.

Međutim, predsjedavajući Skupštine Elvedin Okerić prekinuo je Zahiragića te je zaključio raspravu. To se nije svidjelo zastupniku SDA te je ustao sa svoje pozicije u skupštini i sišao do dijela na kojem se nalazio Okerić te mu je isključio mikrofon.

“Ovakvu bahatost ne znam gdje ste naučili da provodite. Na ulicu pa provodi bahatost, ovo je parlament. Ovo je parlament koji donosi odluke”, poručio je Okerić.

Inače, zastupnici su nakon rasprave pristupili glasanju za amandmane na budžet. Svi amandmani opozicije u Skupštini KS su odbijeni, dok su amandmani vladajuće koalicije ušli u prijedlog budžeta.

Nakon toga, pristupilo se glasanju za budžet KS u iznosu od 1,4 milijarde KM te je on usvojen sa 20 glasova za, dok je protiv ovog prijedloga budžeta glasalo osam zastupnika