Transparent umbrella under heavy rain against water drops splash background. Rainy weather concept.

Zbog jakog nevremena u USK zabilježeno čak 20 saobraćajnih nesreća

22/07/2023
1 minuta čitanja

Jako nevrijeme pogodilo je sinoć i područje Unsko-sanskog kantona, a vatrogasci su imali niz intervencija zbog pada stabala na cestu, naročito na području Sanskog Mosta, kazao nam je Dževad Livaković, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Unsko-sanskog kantona.

Zabilježeno je i čak 20 saobraćajnih nesreća u protekla 24 sata na području USK, dok je, dodao je Livaković, bilo problema i sa snabdijevanjem strujom, naročito na području Bosanske Krupe, i to mjesne zajednice Bosanska Otoka i naselja u okolini.

– U saobraćajnim nesrećama je bilo šest lakše i dvoje teže povrijeđenih. Desilo ih se 20. Vjerovatno su vezane za nevrijeme, bili su pljuskovi, vjerovatno je bila neprilagođena brzina uvjetima, jer do sada nismo imali toliko saobraćajnih nesreća u jednom danu, a još nije bio vikend. Bilo je zaista teško voziti – rekao je Livaković.

Čitaoci su nam javili da je u Bosanskoj Otoci bio toliko jak vjetar da je “izvalio” metalnu ogradu, u drugom slučaju je iščupao prozor, a zabilježen je i prodor vode u kuću.

Livaković je rekao da su padavine bile intenzivne, a da zasad nemaju podatke o eventualnim štetama.

Idina vrh