Žena koja je ranjena u pucnjavi u Gradačcu i dalje u teškom stanju, ljekari joj se bore za život

12/08/2023
1 minuta čitanja

Ženska osoba koju je jučer teško ranio Nermin Sulejmanović u Gradačcu i dalje je u veoma teškom stanju, a ljekari u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli joj se bore za život

Ženska osoba rođena 1969. godine teško je ranjena jučer u Gradačcu, kada je na nju, ali i članove njene porodice pucao Nermin Sulejmanović. Ona se i dalje nalazi u teškom stanju u UKC-u Tuzla.

“Pacijentica je i dalje na aparatu za vještačku ventilaciju. U toku dana planirana je dodatna dijagnostika od koje zavise dalji koraci. Stanje je i dalje teško”, kazao je glasnogovornik tuzlanskog UKC-a Eldar Šehić.

Pored ove žene u tuzlanskom UKC-u je hospitalizirana još jedna žrtva Sulejmanovića. Riječ je o muškarcu N. P. koji je jučer u UKC dovezen sa povredama donjih ekstremiteta zbog čega je hospitaliziran u Klinici za ortopediju i traumatologiju. Njegovo trenutno stanje je stabilno.

Podsjećamo, ubica je jučer ujutro uživo na Instagramu prenosio ubistvo nevjenčane supruge N. H. Osim nje, ubio je oca i sina (23) koje je dobro poznavao te ranio jednu žensku osobu koja je majka i supruga ubijenih. U masovnoj pucnjavi su ranjeni još jedan policajac i građanin.

Idina vrh