Sexy Selmo “kamikaza” juri u novo krivično djelo

23/12/2022
1 minuta čitanja

Da su SDA kadrovi potpuno izgubili kompas, nakon otriježnjenja od “fantomske izborne pobjede”, poslije koje su postali opozicija na svim nivoima, pokazuje očajnički “kamikaza” potez “optuženika Selme Cikotića”.


Nakon mjesecima neuspjelih pokušaja da dobije saglasnost od Vijeća ministara BIH za raspisivanjem oglasa, a pošto nije uhljebio niti jednog od svojih mnogobrojnih uhljeba-savjetnika, odlučio se potpuno svjesno počiniti krivično djelo i bez saglasnosti naložiti objavu više oglasa putem Agencije za državnu službu BIH.


Tako se recimo raspisuje mjesto sekretara Ministarstva, unatoč činjenici da Bakir Dautbašić, raniji sekretar još nikada nije pravomoćno razrješen i da su sve odluke poništene sudskom presudom, za suprugu svog “klasića” komandanta Oružanih snaga BIH, Senada Mašovića, Amiru Mašović, pravomoćno najurenu iz federalne vlade i to od SDA ministra Edina Ramića.

Mjesto šefa odsjeka za strukturu i obuku u Sektoru za zaštitu i spasavanje rezervirao je za savjetnika Adnana Cvijetića sa Ilidže, koji je dolaskom novog načelnika na Ilidži morao svoj uhljebski hljeb tražiti kod “optuženika Selme”.


Za bliskog srodnika supruge Tanje, Sašu Kecmana, predvidio je Selmo poziciju stručnog savjetnika za analizu i planiranje u Sektoru za migracije.


Za savjetnika Ismeta-Fatiha Čančara predviđena je pozicija u Sektoru za međunarodnu saradnju, inače sina Nusreta Čančara nekadašnjeg SDA ambasadora za Albaniju. Inače, ovaj savjetnik je pojačanje SDA pridošlo prije izbora iz Platforme za progres.


Nije zaboravljena ni sekretarica Senka sa Ilidže, ali jedino je nejasno koje je mjesto raspisano za još jednog Ilidžanca, potpredsjednika SDA Ilidža, Senahida Godinjaka, kojem su propali svi angažmani.


Može se tu pronaći i interno napredovanje omiljenog optuženikovog portparola, nekadašnjeg portparola SBB i novinara Dnevnog avaza, Admira Malagića, u šefa odsjeka za analitiku.



Jedini zasada siguran je Omar Kulenović, savjetnik-šmeker, koji se vraća u OSA BIH, jer on, ipak ima leđa, daidžu Šemsudina Dedića, visokog dužnosnika SDA iz Bihaća.


Postavlja se pitanje da li će u lanac kriminala da se uhvati i Agencija za državnu službu BIH, te da bez saglasnosti Vijeća ministara BIH, objavi optuženikove oglase.


Da bi licemjerje bilo potpuno, na listi nema upražnjene pozicije pomoćnika ministra za azil, koje je već godinama nepopunjeno, ali znajući da je mjesto koje je pripadalo Hrvatima, optuženik na tako nizak i providan način pokazuje namjeru da zaposli isključivo svoje SDA uhljebe.

Idina vrh