Aćimović neće biti premijer Kantona Sarajevo

21/01/2023
1 minuta čitanja

Iako se ime Draška Aćimovića, bivšeg bh. diplomate i ekonomskog stručnjaka, dovodilo u vezu s premijerskom funkcijom u Kantonu Sarajevo, on je za Klix.ba kazao da je to današnjim razgovorom okončana priča.

“Razgovarali smo o svemu, ali se nismo doticali premijerske pozicije, tako da je to zatvorena priča. Razgovarali smo o poljima u kojima sam ja etabliran, a to su diplomatija i ekonomija. Naša stranka ostaje pri stavu da podržava sve osobe u onim poljima u kojima mogu dati doprinos”, rekao je Aćimović.

Procjena je da bi Aćimović, kao nestanačka ličnost, mogao dati mnogo veći doprinos na državnom nivou tačnije u poljima diplomatije i stranih investicija u našoj zemlji tamo gdje Osmorka dobije pozicije,.

Kako nezvanično saznajemo, i dalje se vode unutarstranački pregovori o kandidatu za budućeg premijera KS u Našoj stranci odnosno unutar cijele Trojke (NS, NiP, SDP)

Podsjetimo, aktuelni premijer KS Edin Forto naredne srijede bi trebao biti imenovan za ministra prometa i komunikacija BiH. To znači da Kanton Sarajevo već u narednim danima mora imati rješenje za novog predsjednika kantonalne vlade.

Prethodni tekst

Sevlid Hurtić, kandidat za ministra za izbjeglice, za “Avaz”: Neću glasati protiv interesa države

Sljedeći tekst

Šokantni novi detalji iz Sebijine akademske karijere

Idina vrh