Andrew Tate i njegov brat će biti pušteni u kućni pritvor

01/04/2023
1 minuta čitanja

Kontroverzni influenser na društvenim mrežama Andrew Tate i njegov brat Tristan bit će prebačeni iz pritvora u kućni pritvor, odlučio je Apelacioni sud u Bukureštu.

Njihove dvije saradnice, Georgiana Naghel i Luana Radu, također su puštene u kućni pritvor. Njima je naređeno da ostanu u zgradama u kojima žive, osim ako nemaju sudsku dozvolu da odu iz zgrade.

Braća su u pritvoru od decembra i protiv njih se vodi istraga zbog optužbi za silovanje, trgovinu ljudima i formiranje organizovane kriminalne grupe. Obojica su prethodno negirali da su to radili.

Advokati Tatea tvrde da je njegovo držanje u preventivnom pritvoru nepotrebno oštro, kada su dostupne druge sudske opcije, poput kućnog pritvora.

Tateovi su trebali biti u pritvoru do kraja aprila. Prema rumunskom zakonu, muškarci mogu biti zadržani u pritvoru do šest mjeseci, ali u njihovom slučaju, to se neće desiti, prenosi BBC.

Podsjećamo, sudije se u više navrata nisu slagali sa advokatima braće i četiri puta su ove godine odlučivali da muškarce drže u preventivnom pritvoru dok istražitelji prikupljaju dokaze protiv njih.

Idina vrh