Čampara: Nadležni treba da riješe ovaj problem, za šta ih građani plaćaju?

14/03/2023
1 minuta čitanja

Ne vidim nijedan razlog da se ne može sjest, rekao je Čampara

Utjecajem prirodnih faktora i surovosti činjenice da zgrada na Marijin Dvoru stoji napuštena već 30 godina, struktura zgrade je nepovratno uništena. Ruševine zgrade ograđene su žutom trakom, a zatvorene su i dvije trake na glavnoj saobraćajnici, zbog čega se stvara haotična gužva. Koje su nadležnosti Kantona Sarajevo u Špici su pitali Aljoša Čamparu, zastupnika u Skupštini KS.

– Najodgovorniji ljudi trebali su da sjednu, organizuju sastanak i reaguju, te riješe te stvari da građani ne bi trpjeli posljedice, a ne da o tome saznajemo putem Facebook statusa. Hvala Bogu nije bilo fatalnih posljedica prilikom samog urušavanja – kaže Čampara za TVSA.

Mišljenja je da održati sastanak trebaju i Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, federalno ministarstvo, kantonalno ministarstvo, uključujući i općine. Čampara je u vezi s tim oštro poručio: 

– Predstavnici nadležnih institucija, za šta primaju plaću? Za šta ih građani plaćaju? Treba da sjednu i riješe ovaj problem. Ne vidim nijedan razlog da se ne može sjest.

Idina vrh