Čović sa Sattlerom o političkoj situaciji, europskim integracijama, funkcioniranju institucija BiH

22/05/2024
1 minuta čitanja

amjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović danas je u Sarajevu održao radni sastanak sa šefom Izaslanstva i specijalnim predstavnikom Europske unije (EU) u Bosni i Hercegovini Johannom Sattlerom.

Dužnosnici su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji, europskim integracijama i funkcioniranju institucija u Bosni i Hercegovini. Pri tome su naglasili kako su usvajanje Proračuna u institucijama BiH i međunarodnih obveza za 2024. godinu te provođenje Plana rasta za zapadni Balkan visoki prioriteti koji moraju biti realizirani u najkraćem roku. Naglašeno je kako Proračun treba biti donijet žurno i temeljem prethodnih dogovora predstavnika vlasti.

Čović je naglasio kako je usvajanje Proračuna ključno za stabilnost i učinkovito djelovanje svih razina vlasti, a osobito u kontekstu europskog puta BiH.

Uoči nadolazećeg predsjedanja Domom naroda, Čović je istaknuo važnost stabilnog funkcioniranja Parlamentarne skupštine BiH kako bi se ostvario puni doprinos razvoju i napretku, kako na unutarnjem tako i na vanjskopolitičkom planu.

Naglašena je predanost ubrzanom provođenju reformi i održavanju zamaha na putu prema Europskoj uniji.

Idina vrh