Dodik najavljuje: Izvršit ću maksimalnu homogenizaciju srpskog naroda i RS

13/08/2023
1 minuta čitanja

Svi pritisci imaju za cilj da se oslabi povjerenje srpskog naroda u institucije, naveo je Dodik

Predsjednik RS Milorad Dodik poručio je da nakon optužnice Tužilaštva BiH “planira da obavijesti srpski narod šta mu se sprema i da će izvršiti maksimalnu homogenizaciju srpskog naroda i Republike Srpske”.

– Nakon sramne optužnice Tužilaštva BiH planiram da obavijestim srpski narod šta mu se sprema i izvršit ću maksimalnu homogenizaciju srpskog naroda i Republike Srpske.

“Pozivam sve ljude da se okupe oko institucija RS”

Pozivam sve ljude da se okupe oko institucija Republike Srpske – predsjednika, Narodne skupštine i Vlade, jer se u njima brane RS, njena prava i imovina.

Svi pritisci imaju za cilj da se oslabi povjerenje srpskog naroda u institucije.

Drago mi je da je u donošenju Zakona o neobjavljivanju odluka visokog predstavnika bio i SDS, a potpisivanjem ukaza o stupanju tog zakona branio sam i njihov politički stav. 

“BiH primjer za antisuverenitet”

To je i stav dominantne većine političkog tijela srpskog naroda. U budućnosti ćemo nastaviti donositi zakone u interesu Republike Srpske u okvirima Ustava i Dejtonskog sporazuma.

Tokom prošle sedmice u intervjuu RTRS naglasio sam da je BiH primjer za antisuverenitet i da je ona zemlja pod protektoratom stranaca – naveo je Dodik na Twitteru.

Prethodni tekst

Izvještaj MUP-a Kantona Sarajevo: 29 vozača vozilo pod dejstvom alkohola, isključeni iz saobraćaja

Sljedeći tekst

Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu: Zapadni Balkan i BiH prioritet su za Evropsku uniju

Idina vrh