Dodik pitao Baerbock: Kako omekšati Brisel da BiH dobije kandidatski status 

10/03/2022
1 minuta čitanja

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, nakon sastanka s njemačkom ministricom Annalenom Baerbock, kazao je kako je tražio omekšanje briselske administracije te dobijanje kandidatskog statusa za BiH.

“Moje je pitanje bilo da li postoji spremnost da se u vrijeme sukoba u Ukrajini omekša briselska administracija da BiH dobije kandidatski status”, izjavio je Dodik.

Naveo je kako je njemačkoj ministrici “objasnio” da u BiH nema secesionističkih namjera.

On je kazao kako se radi o značajnom spinu da se stanje u BiH prikaže nestabilnim, što, kako on kaže, nije tačno.

“Treba više podržavati EUFOR-ove procjene o sigurnosti, a ne neke zabludne političke propagande koja dolazi najčešće iz Sarajeva”, izjavio je

Kazao je da se budućnost Evrope ne može graditi na razgradnji nekih država te naveo kako misli na BiH i položaj RS-a u njoj.

“Imamo neku saglasnost da se pod pokroviteljstvom Njemačke izgradi potpuno neutralna pravna analiza o stanju BiH i tome šta je rađeno te da na bazi toga razgovaramo dalje”, izjavio je Dodik.

Prethodni tekst

Federacija BiH daje 61 milion KM za zapošljavanje 11.500 ljudi 

Sljedeći tekst

Počela isplata porodiljskih naknada, dječijeg doplatka i ostalih naknada po osnovu zaštite porodice sa djecom. Naknada za zaposlene i nezaposlene porodilje iznosi 956 KM.

Idina vrh