Džaferović, Dodik i Komšić razgovarali s delegacijom Kongresa SAD-a

20/04/2022
1 minuta čitanja

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić primili su danas delegaciju Kongresa Sjedinjenih Američkih Država. 

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se sa američkim senatorima Komisije za vanjske poslove Jeanne Shaheen i Chrisom Murphyem, senatorom Komisije za oružane snage Thomom Tillisom, te američkim ambasadorom Michaelom Murphyjem.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zahvalnost delegaciji američkog Senata na dosadašnjoj podršci i naporima koje čine za BiH, kao i na posjeti, kojom prilikom su razgovarali o temama bilateralne saradnje, evropskih integracija BiH i zapadnog Balkana, održavanja izbora i pitanjima perspektive mladih, te o produžetku sigurnosne misije EUFOR Althea u BiH.

Razgovarano je o pojačanom interesu nove američke administracije prema BiH i regiji na EU putu i prenesen je nastavak američke podrške evropskim integracijama regije. Američki senatori su izrazili podršku BiH na putu ka napretku.

Razgovarano je i o ukrajinskoj krizi, kao najvećem sigurnosnom, humanitarnom i ekonomskom izazovu sa kojim se evropski kontinent suočava, saopćeono je iz Predsjedništva BiH. 

Sarajevodanas/fena.ba

Idina vrh