FK Sarajevo reagovao nakon haosa u Gruziji: Navijači su prošli nevjerovatnu represiju

14/07/2023
1 minuta čitanja

Fudbalski klub Sarajevo reagovao je nakon što su njegovi navijači izbačeni sa stadiona Ramaz Shengelija uoči početka utakmice prvog pretkola Konferencijske lige protiv Torpeda u Kutaisiju.

Sarajevo je remiziralo rezultatom 2:2 u dalekoj Gruziji i ima aktivan rezultat nakon prve utakmice. Međutim, duel su obilježile neželjene scene, pošto Bordo navijačima, koji su prevalili veliki put do Kutaisija, nije dozvoljeno da bodre svoj tim.

Naime, prije meča na ulicama Kutaisija bilo je napeto, a navijači Torpeda prišli su i napali Horde zla i na stadionu. Nakon što je uslijedio svojevrsni odgovor navijača Sarajeva, policija se umiješala i izbacila gostujuće pristalice.

Tako su najvatreniji bordo navijači ostali bez prilike da bodre svoj klub, uprkos činjenici da su prešli put od 2.500 kilometara kako bi bili uz FK Sarajevo. Bordo klub se odmah oglasio na društvenim mrežama.

Navijači koji pređu 2500 kilometara ne dolaze da uzrokuju probleme, nego da bodre svoj tim do pobjede. Naši navijači su danas prošli kroz nevjerovatnu represiju gruzijske policije, te su izbačeni sa stadiona prije samog početka utakmice. Fudbal se igra zbog navijača”, poruka je iz FK Sarajevo uz fotografiju ispražnjene tribine gdje su bili smješteni gostujući navijači.

FK Sarajevo će priliku za “osvetu” na terenu imati već za sedam dana kada Torpedo Kutaisi gostuje na Koševu.

Prethodni tekst

Nema više policijsku pratnju: Bakira će čuvati Osmica!?

Sljedeći tekst

Požar u Dalmaciji pod kontrolom, na terenu bilo 158 vatrogasaca

Idina vrh