LANA PUDAR I NEMANJA BILBIJA NAJBOLJI SPORTISTI GRADA MOSTARA

27/03/2024
1 minuta čitanja

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar i fudbaler mostarskog Zrinjskog Nemanja Bilbija izabrani su za najbolje sportiste grada Mostara za 2023. godinu.

Mlada Lana Pudar navela je da ne želi ništa obećavati uoči Olimpijskih igara u Parizu već da će dati sve od sebe.

“Čast mi je već osmu godinu družiti se s vama. Hvala stručnom žiriju na podršci koju primam. Iza mene je uspješna i naporna godina s mnogo takmičenja, priprema i mnogo preplivanih kilometara. Mnogo toga me očekuje, vrhunac godine su Olimpisjke igre u Parizu. Ja neću ništa da obećavam već da ću davati sve od sebe da se spremim u što boljem svjetlu te da predstavim državu na najbolji način pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno”, rekla je Pudar.

Ona se zahvalila  porodici,  timu, prijateljima, kolegama i sponzorima, te svim ljudima dobrih namjera koji je podržavaju.

Prilikom dodjele nagrade  Bilbija je kazao da je Mostar njegova druga kuća i da samo pozitivne stvari može reći o gradu na Neretvi.

“Ovo je velika nagrada za mene, Mostar je moja druga kuća, stvarno sve pozitivne riječi mogu reći za dosadašnjih sedam godina ovdje. Bez ekipe i Uprave ne bih mogao ništa, prošla godina za mene i grad Mostar i BiH je bila nestvarna. Mi smo uživali, nadam se da ste i vi te da ćemo i ove godine ponoviti uspjeh”, rekao je Bilbija.

Idina vrh