Hapšenje dilera u Sarajevu, zaplijenjeni spid i marihuana

16/03/2022
1 minuta čitanja

Policija je jučer u Sarajevu pronašla znatne količine droge na nekoliko lokacija a uhapšena su i dvojica dilera.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, u 13.50 sati u ulici Hasana Brkića, općina Novo Sarajevo izvršili su pretres E.O., rođen 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Tom prilikom kod njega je pronađeno i oduzeto oko 30 grama marihuane.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana koji on koristi na području općine Novo Sarajevo, kojom prilikom su pronađena i oduzeta četiri paketića marihuanom kao i jedna ručno spravljena cigareta “joint”.

Oduzeta droga marihuana (Foto: MUP KS)
Oduzeta droga marihuana (Foto: MUP KS)

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, E.O. je uhapšen i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv njega će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Također, jučer od 20.15 do 21 sati, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres iznajmljenog stana u ulici Jukićeva, općina Centar Sarajevo koji koristi A.H., rođen 1981.godine u Bijeljini, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim pretresom je pronađeno i oduzeto oko 500 grama spida, jedan paketić marihuane i digitalna vaga. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, A.H. je uhapšen.

Prethodni tekst

Počeo novi krug razgovora: Opozicionari na sastanku s Borrellom o izbornim reformama u BiH

Sljedeći tekst

Šarović nakon sastanka: Nisam baš siguran da je Borrell uopšte razumio gdje je došao

Idina vrh