Preporod.info

Helez: Obilježavanje vjerskih praznika u MO i OSBiH postala je tradicija koju njegujemo

11/06/2024
1 minuta čitanja

U Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu večeras je održan Bajramski koncert, pod pokroviteljsvom zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministra odbrane Zukana Heleza, u povodu nastupajućeg Kurban-bajrama.

Koncertu su prisistvovali pripadnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, vjerskih zajednica u BiH, političkog, kulturnog i javnog života kao i predstavnici vojno-diplomatskog kora u BiH.

Helez je u obaraćanju naglasio da ovakve manifestacije “afirmišu pozitivne vrijednosti koje u sebi nosi Kurban bajram, i upućuje nas na međusobnu solidarnost, ljubav, očuvanje tradicije i moralnih vrijednosti“.

– Radost Bajarama će biti upotpunjena ukoliko je dijelimo i sa onima kojih se nema ko sjetiti, onima koji prolaze teške trenutke u svojim životima. Molimo se i za spas svih ljudi ne zatvarajući oči pred onima kojima je potrebna pomoć i lijepa riječ. Naka naša dobra djela budu putokaz drugima. Učinimo puno više da budemo bolji – kazao je Helez.

Naveo je da je stretan što u Bosni i Hercegovini, posebno u sistemu odbrane, dijele zajedničke vrijednosti, posebno vjerske praznike.

– Obilježavanje vjerskih praznika u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH postala je tradicija koju njegujemo, a time njegujemo i multietičnost i multikulturalnost. Drago mi je da ćemo večeras radost Kurban bajrama podijeliti sa pripadnicima drugih vjeroispobvjesti koji žive u BiH. Mi moramo zajedno, slobodno i u međusobnom poštivanju i saradnji graditi zajednički dom zemlju Bosni i Hercegovinu – kazao je, između ostalog, Helez.

Idina vrh