Izvor: Foto Facebook

Irfan Čengić, načelnik Starog Grada, predstavio je svoj dosadašnji rad i planove za budućnost u prvih 100 dana svog mandata.

26/02/2024
1 minuta čitanja

Prema njegovim riječima, platforma “Istinomjer” ocijenila je da je svako njegovo predizborno obećanje ispunjeno u ovom periodu, što je potvrdila i Općina Stari Grad.

“Usvojili smo dokumente koji će oblikovati budućnost naše općine, postavljajući temelje za dalji razvoj i napredak Starog Grada”, dodao je Čengić.

Najavio je i pripremu projekata od javnog interesa za naredne mjesece te istakao da će, iako su skeptici tvrdili da se ništa ne može postići u kratkom periodu između prošlogodišnjih prijevremenih i nadolazećih lokalnih izbora, biti realizovani brojni projekti.

“Prilika da doprinesemo zajednici nije česta i neću je propustiti. Rješavat ćemo izazove i donositi nove projekte u Starom Gradu”, obećao je.

Fokus je stavljen na infrastrukturne projekte planirane za ovu godinu te na novostima i unapređenjima ostvarenim tokom prvih 100 dana. Čengić je također istakao odličnu saradnju s Općinskim vijećem i zahvalio se svim vijećnicima na podršci koja je omogućila usvajanje važnih dokumenata za napredak lokalne zajednice.

Jedan od prioriteta za naredni period je osnivanje Javnog preduzeća Općine Stari Grad, čiji su akti već dostavljeni Općinskom vijeću, a očekuje se osnivanje u prvom kvartalu ove godine.

Na jučerašnjem skupu su prisustvovali predsjedavajući i zamjenici predsjedavajućeg Općinskog vijeća, šefovi klubova te predstavnici šest stranaka, što je potvrdilo važnost zajedničkog rada i saradnje na unapređenju lokalne zajednice, kako su istakli iz Općine Stari Grad.

Idina vrh