Ismir Mirvić: Dal Varešanović je sadašnjost i budućnost kluba, nema prodaje po svaku cijenu

19/07/2023
1 minuta čitanja

Mogući transfer Dala Varešanovića već neko vrijeme je sportska top tema u Bosni i Hercegovini, a i pored određenih ponuda on je i dalje član FK Sarajevo. Na tu temu smo razgovarali sa predsjednikom kluba s Koševa Ismirom Mirvićem.

“Nakon brojnih ponuda iz regiona, ali i jakih evropskih liga koje su stigle na adresu Fudbalskog kluba Sarajevo, mislim da je svima jasno šta za nas kao klub znači Dal Varešanović. Shodno jednom takvom značaju, cijenim da je i za njegov eventualni transfer tajming itekako važan, pa ne treba dvojiti da ćemo ponudu prihvatiti onda kada nam bude ponuđen projekat koji je u interesu i igrača i kluba s jasnom vizijom njegovog razvoja”, poručio je Mirvić u razgovoru, te dodao:

“Onima kojima to nije jasno, otvoreno kažem da je on jedan od najvažnijih projekata Fudbalskog kluba Sarajevo, a kao prvi čovjek kluba želim na ovaj način izraziti punu i bezrezervnu podršku našem mladom igraču. Svima u klubu on nam treba biti ponos i dika, a poziv i igranje u reprezentaciji potvrda je da nismo pogriješili što smo stali uz njega i što toliko vjerujemo u njega. Svojim ponašanjem na treninzima, utakmicama i izvan terena pokazuje da je istinski primjer da se trud i znoj isplate. Pokazao je da ima karakter i izdigao se iznad svih pritisaka pod kojima bi pokleknuli i mnogo iskusniji igrači”, rekao je Mirvić.

Mirvić je pozvao sve da zajedno s njim podrže Varešanovića.

“Sretan sam što smo u prilici da ne moramo po svaku cijenu prodavati Dala Varešanovića, ali i naše druge talentovane igrače. Njegovo vrijeme tek dolazi i potrebno je da osjeti podršku svih u klubu i oko njega. On je naša sadašnjost i budućnost i siguran sam da će nas u to uvjeriti i u revanš susretu u četvrtak. Dal, samo naprijed. Svi smo uz tebe”, rekao je Mirvić.

Idina vrh

Don't Miss

PROČITAJTE OSTATAK TRANSKRIPTA – Mandić: “FK Sarajevo više neće imati svoj stadion!”

Ekipa Sarajevo Danas je došla u posjed ostatka transkripta između

FK Sarajevo bi moglo biti protjerano sa stadiona!

Kao grom iz vedra neba došla je vijest da je