Kako je govorio Haris Zahiragić: “Odricanje od Cece uslov je da nam se ne ponovi genocid”

27/02/2023
1 minuta čitanja

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo i član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić veselio se uz muziku Svetlane Cece Ražnatović, supruge ratnog zločinca Željka Ražnatovića zvanog Arkan. 

Javnost je imala priliku vidjeti snimak na kojem se vidi član Predsjedništva SDA kako subotnji izlazak s društvom koristi da se opusti uz muziku supruge ratnog zločinca.

Inače, Zahiragić nerijetko dijeli moralne lekcije svima te ga je bilo zanimljivo vidjeti u ovom opuštenom izdanju posebno ako se uzme u obzir da je samo prije godinu javno izjavljivao kako je “odricanje od Cece uslov da nam se ne ponovi genocid”. 

“Posebna je priča to što ta GRAND (ne)kultura, koja nam je odavno ušla u kuće (što nevoljko priznajem primijetim i kod pojedinih starijih članova svoje porodice), nije nikada bila imanentna nama, a koliko nas poštuju, pa i naše takmičare, najbolje svjedoči činjenica da je u žiriju Svetlana Ražnatović Ceca, supruga ratnog zločinca Arkana! Uprkos tome i ove godine je naš narod potrošio milione maraka glasajući za “naše”… Sve da bi neki Popović ili neka Ceca, kao neki Cezari, podigli prst gore i dali šansu da njima dragi, ali nepoštovani, “gladijatori prežive” – idu dalje u tom takmičenju. Zašto ovo pišem baš danas? Zato što je danas 11. juli! Dan GENOCIDA u Srebrenici. Neka zna svako ko, uprkos činjenici da je Ceca u žiriju, gleda tu paradu šunda, da ne poštuje žrtve genocida… Nemojte se ljutiti na mene, oprostite mi, ali tako je. Gorke istine su ljekovitije nego slatke laži! Ovo nije moralisanje vama, daleko od toga, ovo je upozorenje svima nama – pa i meni samom. Oprostimo mi nažalost, pa i zaboravimo Srebrenicu često, možda i svih 364 dana u godini osim 11. jula! Odricanje od GRAND-ova i Ceca bio bi pokazatelj sazrijevanja našeg samopoštovanja, što je osnovni preduslov za poštovanje i od drugih, što je opet, uz stalnu spremnost na isti, uslov da nam se nikada ne ponovi genocid! DA SE NIKADA I NIKOME NE PONOVI SREBRENICA – genocid ne nad ljudima nego nad Bošnjacima, koji je istina planirala politika, ali u djelo sprovela vojska i policija!”, naveo je Zahiragić 11. jula 2022. godine, a uredno prenio Hayat. 

Ovo je samo još jedan u nizu dokaza licemjerstva Harisa Zahiragića čijeg se ponašanja stidi i predsjednik SDA Bakir Izetbegović koji je nedavno izjavio da ni njemu nije poznato šta se dešava sa Zahiragićem i zbog čega se zalaže za to da se Bosna i Hercegovine približi Rusiji i Kini.

Idina vrh